Καιρός

Καιρός-Αρναούτογλου: Έρχεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός-Αρναούτογλου:  Έρχεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τον χειμώνα να κάνει την εμφάνισή του ξανά από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

 

Και προσθέτει ότι αυτό γίνεται αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας». Ανοιχτό αφήνει και το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων.

Κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού από την Κυριακή θα είναι οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και οι βροχές και στη συνέχεια, από την Τρίτη 9/1, οι παγεροί βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα και με την εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από τις 4 έως τις 10 Ιανουαρίου, «φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον η κακοκαιρία που αναμένουμε από του Αγίου Ιωάννη». Η κακοκαιρία «θα αποτελέσει την έναρξη διαδοχικών ατμοσφαιρικών διεργασιών γενικότερα στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία της Γηραιάς Ηπείρου»

Ο καιρός των Θεοφανείων

Όσον αφορά τον καιρό για τα Θεοφάνεια, η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο, κάνει λόγο για λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικου Αιγαίου.

 

Από τις πρώτες βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X