Καιρός

Καιρός: Επιδείνωση σε όλη τη χώρα

Καιρός: Επιδείνωση σε όλη τη χώρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Αναμένεται κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί βοριάδες – Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα

Με τις φωτιές να καίνε για ακόμα μία μέρα στον Έβρο, η πολύπαθη περιοχή είχε περισσότερο από οποιαδήποτε ανάγκη το νερό της βροχής που αναμένεται τις επόμενες ώρες, ωστόσο, σύμφωνα με το meteo, ενώ αναμένεται να χαλάσει ο καιρός με έντονα φαινόμενα, μόνο στον Έβρο φαίνεται ότι δεν θα βρέξει.

Προχωρημένο… φθινόπωρο θα θυμίσει από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός στη χώρα μας. Το καλοκαιρινό σκηνικό αναμένεται να αρχίζει να μεταβάλλεται από το Σάββατο, όπου οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μια διόλου ασήμαντη κακοκαιρία πρόκειται να πλήξει σχεδόν όλη την επικράτεια και κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα ηπειρωτικά τμήματα, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Μάλιστα, ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πρόκειται για ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Το φθινοπωρινό σκηνικό ωστόσο αναμένεται να αρχίσει να εξομαλύνεται από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τις καιρικές συνθήκες να ομαλοποιούνται και τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

O καιρός σήμερα

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις. Στα κεντρικά και βόρεια (κυρίως ορεινά τμήματα) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο Έβρος ανήκει στις ελάχιστες περιοχές όπου δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις

Αν και η κακοκαιρία που πλησιάζει πρόκειται να πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα, μια από τις ελάχιστες περιοχές που δεν προβλέπεται να επηρεαστεί, είναι ο πολύπαθος Έβρος, ο οποίος κατακαίγεται εδώ και 14 ημέρες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή ανάρτηση του meteo στο Twitter, έως την Τρίτη 5/9, φαίνεται ότι η περιοχή του Έβρου θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας που δεν θα δεχθεί βροχοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τρίτη 5/9:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-09-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Δείτε την ανάρτηση του meteo για τις βροχές

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X