Καιρός

Καιρός- Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πέφτει ο υδράργυρος

Καιρός- Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πέφτει ο υδράργυρος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται ήδη και επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν έως νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως τις πρωινές ώρες.
Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία) έως το νωρίς απόγευμα.
Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως νωρίς το βράδυ.
Η πρόγνωση για σήμερα 6/12
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με meteo, βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 3 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα
Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά δυτικούς και έως το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως μετά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X