Σχόλια

Καταπέλτης ο Πολάκης: Αν ακούγατε θα είχαμε γλιτώσει 2.500 θανάτους

Καταπέλτης ο Πολάκης: Αν ακούγατε θα είχαμε γλιτώσει 2.500 θανάτους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι στη δεύτερη φάση δεν σας βάζουμε πλάτη. Και εξηγεί ότι δεν το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η κυβέρνηση έκανε εγκληματικά λάθη τα οποία απαριθμεί.  Επιστημονικό λάθος. Πολιτικό λάθος. Έχουμε πλέον παραδείγματα χωρών που αντιμετώπισαν πολύ καλύτερα τελικά από εμάς την πανδημία και στην πρώτη και τη δεύτερη φάση.

Εσείς επιλέξατε την αντιμετώπιση που έλεγε “αμάν ο ιός, για να τον αντιμετωπίσουμε θέλουμε ισχυρό σύστημα υγείας, δεν έχουμε την πολιτική επιλογή να το κάνουμε, όπως και άλλες πολλές χώρες. Άρα παίρνουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, λοκντάουν και εμβόλια”.

Δευτερευόντως τεστ και φάρμακα”.

Νέα έκκληση στην κυβέρνηση να προμηθευτεί και να χορηγήσει σε ασθενείς φάρμακα που λειτουργούν αποτελεσματικά κατά της πανδημίας την ώρα που καθυστερούν δραματικά οι προμήθειες των εμβολίων απεύθυνε στην κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή σημειώνοντας ότι αν είχαν χορηγηθεί τα κατάλληλα φάρμακα θα είχαν σωθεί 2.500 ζωές στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ήδη από τον Νοέμβρη είχε προειδοποιήσει ότι το εμβόλιο θα καθυστερήσει να γίνει σε όλο τον πληθυσμό και γι’ αυτό θα πρέπει να χορηγηθούν άμεσα όλα τα διαθέσιμα φάρμακα στους ασθενείς για να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται τους επόμενους μήνες.

«Υπάρχουν μια σειρά από θεραπείες και έχουμε όπλα για διάφορες κατηγορίες ασθενών. Γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε;» ρώτησε ο κ. Πολάκης τον υπουργό Υγείας και έφερε ως παράδειγμα τη δράση της κολχικίνης και άλλων ουσιών που σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες έχουν αποτελεσματική δράση κατά του κορονοϊού.

Επίσης παρέπεμψε στις προσπάθειες που γίνονται στο Σωτηρία με το φάρμακο anakinra που μπλοκάρει όπως είπε «το μονοπάτι προς τη φλεγμονώδη αντίδραση».

«Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το λέω πολύ καιρό αλλά βάραγα στου κουφού την πόρτα» τόνισε στον κ. Κικίλια ο Παύλος Πολάκης.

«Με πλήρη επίγνωση λέω ότι από τους 5.500 θανάτους, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν εκτός ΜΕΘ, θα είχαμε γλιτώσει τους 2.500 θανάτους» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν μιλάει αντιπολιτευτικά αλλά έχοντας ασχοληθεί πάρα πολύ επαγγελματικά με τους βαρέως πάσχοντες. «Θέλει γρήγορη αντιμετώπιση το πράγμα» σημείωσε.

Κικίλιας: Δεν είναι αποδεδειγμένο ότι τα φάρμακα προσφέρουν ίαση στην πανδημία
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε ότι ο κ. Πολάκης τον έχει καλέσει προσωπικά στο τηλέφωνο και τον έχει προτρέψει και προσωπικά να δώσει το πράσινο φως για να χορηγήσει το ΕΣΥ θεραπείες για τη σωτηρία ασθενών.

Όμως ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα «όλες οι επιστημονικές κοινότητες και οι φορείς παραδέχονται ότι δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να προσφέρει ίαση στην πανδημία».

Πρόσθεσε δε ότι οι κλινικές μελέτες για τις θεραπείες είναι σε πειραματικό στάδιο και είπε ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της στο μέλλον για τις θεραπείες αφού πρώτα αποφασίσει σχετικά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X