Κοινωνία

Αυτά είναι τα νέα προαπαιτούμενα! Κινητικότητα, επιδόματα, αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αυτά είναι τα νέα προαπαιτούμενα! Κινητικότητα, επιδόματα, αξιολόγηση στο Δημόσιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου έρχεται με έξι παρεμβάσεις στο Δημόσιο. Θεσπόζουσα θέση στην λίστα με τα 88 προαπαιτούμενα έχουν η κινητικότητα, η αξιολόγηση αλλά και τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε μπαίνει, πότε θα… φανεί

Αναλυτικά η λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα:

Κινητικότητα

Οι αρχές διορισμού των υπηρεσιών παραλαβής θα εκδώσουν τις αποφάσεις σχετικά με τον πρώτο κύκλο κινητικότητας έως το Φεβρουάριο του 2018 και οι αλλαγές θέσης των εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν έως τον Μάρτιο του 2018.

Διορισμοί-τοποθετήσεις στελεχών

α) Οι διορισμοί των Διοικητών, των αναπληρωτών Διοικητών και των τομεακών (ειδικών) γραμματέων θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο. β) Οι διορισμοί όλων των θεματικών Γενικών Διευθυντών θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο.

Αντικειμενικές αξίες: Αναπροσαρμογή… από το τηλέφωνο!

Διορισμοί-τοποθετήσεις στελεχών

(α) Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πρόσκληση για το διορισμό όλων των Διευθυντών οι οποίοι θα διοριστούν μέχρι τον Ιούνιο και β) τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πρόσκληση για όλους τους Προϊσταμένους Τμημάτων οι οποίο και θα διοριστούν άμεσα.

Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων

Μέχρι τον Ιούνιο, (i) θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής του Μέρους Β του νόμου 4369/2016, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των ρυθμίσεων για τον καθορισμό στόχων στη δημόσια διοίκηση και μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης των επιδόσεων και (ii) θα διεξαχθεί η δεύτερη αξιολόγηση της απόδοσης.

Επιδόματα επικίνδυνης εργασίας

Μέχρι το Μάιο, οι αρχές (i) θα δημοσιεύσουν το βραχυπρόθεσμο σχέδιο προστασίας και πρόληψης όπως ορίζεται στη νομοθεσία, (ii) θα παράσχουν στους θεσμούς την αρχική γνώμη της επιτροπής σχετικά με τα επιδόματα για επικίνδυνες εργασίες, μαζί με τη λεπτομερή μελέτη και τις προσωρινές ποσοτικοποιήσεις, όπως ορίζεται στο νόμο, και (iii) θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς τις οδηγίες που θα παρέχουν οι υπουργοί στην επιτροπή.

Προσωρινή σύνταξη με ηλεκτρονική αίτηση: Πώς την κάνετε, πόσα… χάνετε

Συντονισμός

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2018, οι αρχές θα αναπτύξουν, σε συνεργασία με την τεχνική υποστήριξη, (i) ένα εγχειρίδιο δομών και διαδικασιών εντός της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, το οποίο θα περιλαμβάνει την προετοιμασία, το συντονισμό και τη διαιτησία των πολιτικών και ii) αποτελεσματική διαδικασία διυπουργικής διαβούλευσης πριν από την έναρξη των νομοθετικών προτάσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδικασίας που θα διασφαλίζει ότι η υποβολή όλων των τροποποιήσεων της νομοθεσίας θα συντονίζεται κεντρικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X