Θέμα

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί.

Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την Πέμπτη το βράδυ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Η αγωνία των γιατρών πριν τον ακρωτηριασμό ήταν, σύμφωνα με το MEGA, να μην υπάρξει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, κάποια επιπλοκή στο τραύμα καθώς επρόκειτο για τραύμα βαθύ και δύσκολο με μεγάλο έγκαυμα.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι γιατροί μείωναν σταθερά τις δόσεις των κατασταλτικών περιμένοντας να δουν πώς θα αντιδράσει σταδιακά ο οργανισμός.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Τι είπε στην κατάθεσή του ο 18χρονος

«Βαρύ» το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στον 18χρονο που συνελήφθη για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο 18χρονος «έδειξε» μέσα από την ομολογία του μεγαλύτερους ως καθοδηγητές της επίθεσης, οι οποίοι φαίνεται να είναι αυτοί που όπλισαν και κατηύθυναν το χέρι του, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε.

Ειδικότερα, με βάση τη διήγηση του καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης, υπήρχε πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο και κάποια στιγμή ενημέρωσαν τον ίδιο και άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγουν έξω από το γήπεδο. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα έκαναν λόγο για περίπου 100-150 άτομα.

Μόλις εξήλθαν του γηπέδου, προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς, ενώ στον ίδιο, όπως είπε, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε και την είδε να χτυπάει στο έδαφος, ενώ αμέσως μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα και κατόπιν βρέθηκε μεταξύ όσων προσήχθησαν.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X