Θέμα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο – Απειλούνται σπίτια – Εκκενώθηκαν χωριά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο – Απειλούνται σπίτια – Εκκενώθηκαν χωριά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια φαίνεται πως θα είναι η μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο το μεσημέρι του Σαββάτου και καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά Καρύστου Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, όπως μεταδίδει το eviaonline.gr, οι κάτοικοι έφυγαν προς τις κοντινές παραλίες ώστε να σωθούν αφού οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις ενώ η φωτιά πέρασε από το χωριό Πρινιά και κατευθύνεται προς τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλι.

Eκκενώθηκαν χωριά

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό εκκενώθηκαν δύο χωριά, η Αμυγδαλιά και η Πρινιά.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.

 

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

fotia1_f1a13.JPG

fotia2_0f62b.JPG

Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι στην μάχη με τις φλόγες την δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X