Κοινωνία

Ανώγεια: «Δρακόντεια μέτρα» για τη μεταγωγή του δράστη! Σήμερα η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη

Ανώγεια: «Δρακόντεια μέτρα» για τη μεταγωγή του δράστη! Σήμερα η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που θα κηδεύεται ο 63χρονος λυράρης, ο γιος του, Μανώλης Καλομοίρης, αναμένεται να βρίσκεται στον εισαγγελέα Ρεθύμνου προκειμένου να καταθέσει για το φονικό. Χθες παραδόθηκε στην αστυνομία και σήμερα αναμένεται να δώσει την δική του εκδοχή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η αστυνομία έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου, σήμερα στις 11 το πρωί, να μεταφερθεί στην εισαγγελία ο 30χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από το οπλισμένο χέρι του 30χρονο.

Η κατάθεση του 30χρονου για το φονικό στα Ανώγεια

Ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη εκδικήθηκε τον φόνο του πατέρα του, σκοτώνοντας τον 29χρονο μετά από λογομαχία και ένταση που είχε προηγηθεί σε καφενείο της περιοχής. Η αστυνομία θα μεταφέρει κάτω από «Δρακόντια μέτρα» τον 30χρονο στην εισαγγελία, όπου θα δώσει κατάθεση και ακολούθως θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Το μέτωπο, ωστόσο, δεν είναι ένα, καθώς την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί, είναι προγραμματισμένη η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, στην ίδια εκκλησία που χθες την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 30χρονου. Οι φοβοι για αντίποινα και για συνέχιση της βεντέτας είναι μεγάλοι, με την αστυνομία να λαμβάνει κάθε μέτρο που είναι δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν άλλα φονικά.

Το χρονικό του διπλού φονικού στα Ανώγεια

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια.

Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Λευτέρης Καλομοίρης βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, καθώς μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται στη συνέχεια σήκωσε όπλο και φέρεται να πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητήθηκε μέχρι που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (03.05.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (02.05.2020) το βράδυ, ο ανωτέρω συλληφθείς με την χρήση όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ημεδαπό, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε τραυματίσει με όπλο επίσης θανάσιμα, έναν ακόμη ημεδαπό.

Στο σημείο μετέβησαν, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου καθώς και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X