Κοινωνία

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας – «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας»

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας – «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (7/10/2021) στο Εφετείο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας” αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και επρόκειτο να κατευθυνθούν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους ναζί το 2013.

“Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα”, είπε στα ΜΜΕ.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Παράλληλα εργατικά Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και μετά πορρύτηκαν προς το Σύνταγμα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ έχει προγραμματιστεί και μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα.

Αναφορικά με τα φαινόμενα της Σταυρούπολης, η κ. Φύσσα είπε ότι έτσι ήταν πάντα, απλά κάποτε δεν τα βλέπαμε. “Τώρα ναι φαίνονται. Ανησυχώ και πάντα ανησυχούσα”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει άλλος Παύλος και τόνισε πως “αυτό έχει να κάνει με τους αρμόδιους”, για να καταλήξει λέγοντας πως “αυτή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό”.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική πορεία έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα άτομα κρατούν πανό με αντιφασιστικό περιεχόμενο ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

“Το μήνυμα που εκπέμπουμε για μια ακόμα φορά είναι ηχηρό. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος.

“Οι αποτρόπαιες εικόνες στα σχολεία στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο μας γεμίζουν δύναμη. Ο φόβος και ο τρόμος με αυτές τις ενέργειες δεν θα περάσει”, πρόσθεσε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X