Κοινωνία

Άρτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Άρτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 38χρονος που σκότωσε τον 68χρονο πατέρα του στην Άρτα. Θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εξαφάνισή τους ο γιος βρέθηκε μέσα σε μαντρί στη Φωκίδα, ενώ ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον πατέρα του μετά από καυγά που είχαν.

Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 68χρονος αγνοούνταν για 6 ημέρες, καθώς ο πατέρας είχε πάει στη Λαμία για να παραλάβει τον γιο του από το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν άσχημα και πήρε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι, υποστηρίζοντας ότι «ο πατέρας του θα τον σκότωνε».

Το χρονικό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ήταν δύσκολη στην εξιχνίασή της διότι αρχικά όλες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο σενάριο του δυστυχήματος. Δηλαδή στην εκδοχή ότι το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πατέρας και γιος, έπεσε στη θάλασσα και εξαφανίστηκε.

Τα δεδομένα άρχισαν να ανατρέπονται όταν βοσκός ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε έναν άντρα -περίπου 35-40 ετών- να περιφέρεται σε ορεινό χωριό της Φωκίδας. Από την έρευνα που ακολούθησε της επόμενες ημέρες (δηλαδή μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 20ης Σεπτεμβρίου) οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Φωκίδας «σάρωσαν» τα χωριά και έδειξαν φωτογραφίες του 38χρονου σε κατοίκους, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 38χρονο ως τον άντρα που περιφερόταν εκεί.

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν να αποκλειστεί το σενάριο του δυστυχήματος και να ενταθούν οι έρευνες στα χωριά. Μέχρι που χθες ένας βοσκός τηλεφώνησε στην Αστυνομία λέγοντας ότι έχει μπροστά του έναν άντρα που του είναι παντελώς άγνωστος και ξαφνικά βρέθηκε στη στάνη του. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται για ζήτησαν από τον βοσκό όσο μπορεί να απασχολήσει τον μυστηριώδη άντρα έως ότου φτάσουν στο σημείο.

Ο 38χρονος συνελήφθη και λίγη ώρα αργότερα είπε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε τον πατέρα του στο κεφάλι με μία πέτρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από αμβλύ όργανο, επιβεβαιώνοντας όλα όσα είχε ισχυριστεί ο 38χρονος. Κατά την αρχική του εξέταση, στην οποία ήταν εμφανές ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά, φέρεται να είπε προφορικά στους αστυνομικούς ότι εάν δεν σκότωνε τον πατέρα του τότε θα τον σκότωνε εκείνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X