Θέμα

Αττική- Κακοκαιρία: Δυνατό μπουρίνι, με κεραυνούς, χαλάζι και πτώση δέντρων – Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά, Κέρκυρα (vids)

Αττική- Κακοκαιρία: Δυνατό μπουρίνι, με κεραυνούς, χαλάζι και πτώση δέντρων – Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά, Κέρκυρα (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αττική- Κακοκαιρία: Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια.

Συγκεκριμένα, ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική μετά τα μεσάνυχτα, η οποία συνοδεύτηκε και από χαλάζι.

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων. Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία ξεκίνησε νωρίτερα από τα δυτικά και έπληξε την Πάτρα αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/1) με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

Έχουν σημειωθεί επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων. Επιπλέον υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηλεία.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, από το 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Σε ισχύ έχει τεθεί, σύμφωνα με τη αστυνομία, ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δικύκλων και φορτηγών στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Κέρκυρα

Δε θα υπάρξουν δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια σε Ραφήνα και Πειραιά σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι οι κάβοι θα παραμείνουν δεμένοι καθώς κηρύχθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Και στο Ιόνιο

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει ήδη για τα ανοιχτού τύπου πλοία που επρόκειτο να αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και από το λιμάνι της Λευκίμμης.

Ακόμη, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς Κυλλήνης.

 



 

Κακοκαιρία: 337 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική

Λόγω εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας από χθες Σάββατο, 06-01-2024 έως σήμερα Κυριακή 07-01-2024 και Ω/07:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 337 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Συγκεκριμένα:

  1.  Στην Περιφέρεια Αττικής 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  2.  Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  3. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.
  4. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  5. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  6. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.
  7. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων
  8. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  9. Στην Περιφέρεια Ηπείρου 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X