Κοινωνία

Αττική : Πυκνή ομίχλη και στη Μαλακάσα

Αττική : Πυκνή ομίχλη και στη Μαλακάσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα της Αθήνας παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην Αττική, με την πυκνή ομίχλη να σκεπάζει διάφορες περιοχές.

Το τοπίο είναι σίγουρα εντυπωσιακό και ξάφνιασε πολλούς, ωστόσο, για όσους κινούνται στους δρόμους δεν παύει να είναι πολύ επικίνδυνο και να απαιτεί μεγάλη προσοχή και εγρήγορση.

Το βράδυ του Σαββάτου, η ομίχλη σκέπασε από νωρίς την περιοχή της Μαλακάσας, αναγκάζοντας όσους κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας να μειώσουν ταχύτητα.

Τα κίτρινα φώτα του δρόμου και η λευκή διαγράμμιση βοηθούν πολύ τους οδηγούς, εντούτοις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, εξήγησε που οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επικράτηση των ισχυρών νοτιάδων, που φέρνουν υγρασία από την Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργούν ομίχλες ακτινοβολίας όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και στη θάλασσα. Ομετεωρολόγος, επεσήμανε πως η επικράτηση των νοτιάδων θα ελαττωθούν από την Κυριακή, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να εξαφανιστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X