Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους την Τρίτη για τις πυρκαγιές

Χαρδαλιάς: Συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους την Τρίτη για τις πυρκαγιές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη (10/08) και συγκεκριμένα στις 14:00, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη των πυρκαγιών, παρουσία δημοσιογράφων που θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις.

Η Συνέντευξη Τύπου θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα, με επιστολή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ

Συγκεκριμένα, στην επιστολή διαμαρτυρίας του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αρνείται να δεχθεί και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη διάρκεια των ενημερώσεων και τον καλεί να σεβαστεί τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή διαμαρτυρίας, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ.

«Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων» τονίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και καταλήγει:

«Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί ενημερώσεις τόσο σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, όσο τις τελευταίες ημέρες και για τις καταστροφικές φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X