Auto - Moto

Δακτύλιος: Σε ισχύ και πάλι από 25 Οκτωβρίου – Ποια οχήματα θα κινούνται ελεύθερα

Δακτύλιος: Σε ισχύ και πάλι από 25 Οκτωβρίου – Ποια οχήματα θα κινούνται ελεύθερα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα από 25 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Το πλαίσιο λειτουργίας του Δακτυλίου προβλέπεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, σε σύσκεψη που θα γίνει στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι νέες ρυθμίσεις του Δακτυλίου θα βάζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις οχημάτων ενώ επισήμανε ότι θα κινούνται ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κώστας Καραμανλής είχε αφήσει να εννοηθεί ότι φέτος ο Δακτύλιος θα έχει διαφορές με το παρελθόν, αφού δεν θα προβλέπονται εξαιρέσεις. Ο “καθαρός Δακτύλιος” όπως είπε, θα βασίζεται σε πρώτη φάση στη λογική των μονών-ζυγών, αλλά με μία θεμελιώδη διαφορά.

“Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το Δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε “καθαρός Δακτύλιος””, δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Για την εφαρμογή του Δακτυλίου συνεργάζονται τα υπουργεία Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Αθηναίων και άλλες δημοτικές αρχές της Αττικής, αλλά και η Περιφέρεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X