Κοινωνία

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια των αστυνομικών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια των αστυνομικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι θέμα ωρών να ξεκαθαριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχουν αδιάσειστα στοιχεία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχει αδιάσειστα στοιχεία για τους δύο δράστες της δολοφονίας, οι οποίοι είναι αλβανικής υπηκοότητας, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια κενά για να συμπληρωθεί το παζλ, σε ότι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς.

Στο πλαίσιο αυτό μεταφέρθηκαν χτες στην Ασφάλεια πέντε ισοβίτες και βαρυποινίτες Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και πάλι στις φυλακές.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι έγκλειστοι στις φυλακές έστειλαν τους δύο φυσικούς αυτουργούς στον 52χρονο δικηγόρο με σκοπό να τον πιέσουν να παρέμβει σε πελάτη του με τον οποίο είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» και εκείνοι τον δολοφόνησαν, πιθανότατα στην προσπάθειά τους να τον εκφοβίσουν.

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που οι άνδρες της Αστυνομίας έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός ατόμου στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και συνελήφθη για οπλοκατοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «νοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν, θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθ’ οδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις».

Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών-εκτελεστών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο eretiko.gr από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε εστιάσει στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power και στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο 34χρονος Αλβανός Ολτι Ντούλτσε, που κρατείται για την αιματηρή επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου, αναγνώρισε στο πρόσωπο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Energa – Hellas Power, το άτομο που «παρήγγειλε» τη δολοφονία Αντωνόπουλου, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ.

Σε δύο συμπληρωματικές απολογίες του ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή, τη 16η και 22α Νοεμβρίου, ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι –μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο – συνάντησαν τον «εντολέα» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου.

«Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι. Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε αναφέρει.

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη .

Ο Αντωνόπουλος, αντίστοιχα, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. τότε είχε ταυτοποίησει γενετικό αποτύπωμα του σεσημασμένου Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2016.

Την 31η Αυγούστου ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αλβανία, όπου είχε καταφύγει. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή.

«Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει. Μετά μερικές εβδομάδες και κατόπιν πιθανόν παρασκηνιακών διεργασιών, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με σχετική λεπτομέρεια τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά, αυτός και ο συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014. «Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο συνομίλησε με έναν από αυτούς, που φορούσε κουστούμι. Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του» κατέθεσε. Μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να αναγνωρίσει τον άνδρα με το κουστούμι, εάν του επιδεικνυόταν φωτογραφία του.

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του 34χρονου Αλβανού και χαρακτηρίζουν τις απολογίες του «κατευθυνόμενες».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X