Κοινωνία

EINAΠ: Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

EINAΠ: Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, καλούν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και σωματεία υγειονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν και να στηρίξουν μαζικά όλα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό Νοσοκομείου και τις εκατόμβες νεκρών.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμιά συμμετοχή, καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

Να αποσυρθεί αμέσως η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει τώρα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015,για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Να σταματήσει το έγκλημα, να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Σαν υγειονομικοί ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή επίθεση στην Γάζα και Δυτική όχθη, άμεση διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και υγειονομικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας, καθώς και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού».

Σωματείο εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να στηρίξουν μαζικά τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας και τις εκατόμβες νεκρών. Πρόκειται για αδιανόητη βαρβαρότητα σε βάρος αμάχων, γυναικών και παιδιών από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής, στάση στήριξης στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας, με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ΨΑΡΑ στην περιοχή και με παροχή διευκολύνσεων στη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, υλοποιώντας τις συμφωνίες με το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος.

Απαιτούμε

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει το έγκλημα, να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους».

Το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο

Εκτός από τη συμμετοχή στα φιλειρηνικά – αντιπολεμικά συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο αναφέρουν: «Περισσότεροι από χίλιοι τετρακόσιοι ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για χειρουργική επέμβαση στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού στο Αναισθησιολογικό και τα Χειρουργεία, που έχουν σαν αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο εξι από τις δεκατρείς διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, Πρόσθετα προβλήματα προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις σε τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου, στις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα καθώς και στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια.

Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ποιότητα ζωής εκατοντάδων ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν, προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Λειτουργούν μόνο 6 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες (Χειρουργεία 1ου ορόφου, Κέντρο Εγκαυμάτων και Μαιευτήριο), με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1400 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή, που συχνά ξεπερνάει και τους 8 μήνες.

Η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) στα Χειρουργεία, το Αναισθησιολογικό τμήμα και τις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα (Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, ΩΡΛ/Ουρολογική και Γυναικολογική/Μαιευτική)». Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X