Κοινωνία

Εμβόλιο AstraZeneca – Κρήτη: Τι δείχνει το προσωρινό πόρισμα για τις δύο θρομβώσεις

Εμβόλιο AstraZeneca – Κρήτη: Τι δείχνει το προσωρινό πόρισμα για τις δύο θρομβώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας 35χρονος, μια 44χρονη και μια 47χρονη γυναίκα είναι οι τρεις ασθενείς στην Κρήτη που εμφάνισαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca. Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη (20/5/2021) με αντικείμενο τα τρία αυτά περιστατικά.

Σύμφωνα με το OPEN, οι επιστήμονες της επιστροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμοραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ηράκλειο – Εμβόλιο AstraZeneca: Επιδεινώθηκε η υγεία της 44χρονης – Παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X