Κοινωνία

Επεισόδια στο Μαρούσι: Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ σε νέα ανακοίνωση για τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Επεισόδια στο Μαρούσι: Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ σε νέα ανακοίνωση για τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για «μη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης» στη συγκέντρωση που έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι πυροσβέστες στα επεισόδια στο Μαρούσι , καταγγέλλοντας ότι συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από ρίψη κροτίδας που έκαναν τα ΜΑΤ, κάνει λόγο η ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η διοικητική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Σε συνέχεια των από 5-11-2021 Ανακοινώσεων, σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης» τονίζει η ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αλέξανδρος Καραδελής, ο πυροσβέστης είχε σκύψει για να πιάσει την τσάντα του και τον χτύπησε η κρότου λάμψης.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή υπήρξε ένταση και επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν πυροσβέστες με δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα πέντε προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ Αύρα της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να τους «απομακρύνει» από την Κηφισίας που έμεινε κλειστή για αρκετές ώρες, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Επίσης, υπήρξε καταγγελία πως τραυματίστηκε και ένας φωτορεπόρτερ. Μάλιστα, η ΕΦΕ κατήγγειλε τον εν λόγω τραυματισμό από νερό που έριξε στο σημείο που βρισκόταν η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X