Κοινωνία

Εργατικό δυστύχημα στην Ειδομένη: Οικοδόμος έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο

Εργατικό δυστύχημα στην Ειδομένη: Οικοδόμος έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ειδομένη καθώς ένας εργάτης τεχνικής εταιρίας έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες καθαρισμού των γραμμών του ΟΣΕ, όταν, υπό συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε από μηχάνημα με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό του μηχανήματος και τον εργοδηγό της εταιρίας, που ύστερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί» υπογραμμίζοντας πως «το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους».

Τέλος, καλεί «όλους τους συνάδελφους οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας».

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Παιονίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X