Κοινωνία

Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Βελτιωμένη η εικόνα το πρωί της Κυριακής

Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Βελτιωμένη η εικόνα το πρωί της Κυριακής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Αρκετά βελτιωμένη είναι η κατάσταση όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Άνδρο σε σχέση με το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, όπως ξεκαθάρισε στο OPEN, ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από την παραλία του Βιταλίου.

«Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο», επεσήμανε ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενισχυμένες και με Γάλλους πυροσβέστες. Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής πνέουν στην περιοχή ισχυροί, γύρω στα 6 μποφόρ.

Ο κ Λοτσάρης επεσήμανε επίσης πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, ενώ μέχρι τις 11 υπήρχε ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι. «Είχαμε 9 ενεργά μέτωπα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων», τόνισε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εστίες της φωτιάς προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Υπενθυμίζεται, ότι η φωτιά ξέσπασε, το πρωί του Σαββάτου (26/08), στην Άνδρο και μάλιστα εκκενώθηκε ο οικισμός Γίδες.

Συγκεκριμένα, εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 στους κατοίκους της Άνδρου, το οποίο ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες, απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X