Κοινωνία

Γιάννενα: Σοκαριστική καταγγελία για πλήρωμα του ΕΚΑΒ – Αρνήθηκαν να μεταφέρουν στην Αθήνα 7χρονο κοριτσάκι

Γιάννενα: Σοκαριστική καταγγελία για πλήρωμα του ΕΚΑΒ – Αρνήθηκαν να μεταφέρουν στην Αθήνα 7χρονο κοριτσάκι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννενα: Ο πατέρας της 7χρονης υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ στα Γιάννενα δεν εκτέλεσε τη διακομιδή της μικρής στο Παίδων της Αθήνας. Ο λόγος; Επειδή έληγε η βάρδια του πληρώματος!
Το ΕΚΑΒ αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας, αλλά ο πατέρας της 7χρονης στα Γιάννενα επιμένει.

Στα Γιάννενα, ο πατέρας μίας 7χρονης αναγκάστηκε όπως καταγγέλλει να μεταφέρει μόνος το παιδί του στο νοσοκομείο, γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Η μικρή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Κυριακή κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Γιάννενα: Το χρονικό

Στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ του είπε πως το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή γιατί 8 η ώρα…. έληγε η βάρδιά του. του συνέστησε να καλέσει το 166 και να γίνει επίσημα το αίτημα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Στις 2.20 γιατρός με τον πατέρα καλούν το 166 και κάνουν το αίτημα για ασθενοφόρο. Στις 3.30 τους καλούν από το ΕΚΑΒ και τους είπαν πως θα ήταν οριακό αν θα προλάβει το ασθενοφόρο να φτάσει στο Παίδων καθώς στις 8 τέλειωνε η βάρδιά του.

Ο πατέρας αποφάσισε στις 4.25 το πρωί να φύγει από τα Γιάννενα με το αυτοκίνητό του και να είναι στις 7.30 το πρωί στο Παίδων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X