Θέμα

Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 76χρονος «Άρης», 36 χρόνια κοντά στην εφοπλιστική οικογένεια – Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό

Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 76χρονος «Άρης», 36 χρόνια κοντά στην εφοπλιστική οικογένεια – Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επί 36 χρόνια εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα ο 75χρονος Αιγύπτιος Α.Μ., ο οποίος δολοφόνησε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα.

Ο «Άρης», όπως τον φώναζαν, πυροβόλησε και σκότωσε την αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, τον γαμπρό της και CEO της ναυτιλιακής Αντώνη Βλασσάκη, αλλά και έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ήταν για πάρα πολύ καιρό ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια από εργαζόμενος της εταιρείας είχε γίνει και φροντιστής των σπιτιών της. Είχε πρόσβαση σε όλες τις πολυτελείς οικίες τους, σε μία εκ των οποίων μάλιστα του είχε παραχωρηθεί χώρος για να ζει και ο ίδιος. Επίσης, είχε αναλάβει τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας του σπιτιού.

Όταν γνωστοποιήθηκε στον Αιγύπτιο η απόλυσή του, εκείνος θεώρησε ότι ήταν άδικο για εκείνον, ωστόσο, κανείς ωστόσο, δεν περίμενε το αιματοκύλισμα που θα ακολουθήσει.

Από τον τρόπο δράσης του οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Πήγε στην ναυτιλιακή εταιρεία με σκοπό να σκοτώσει τα «αφεντικά», όπως τα χαρακτήρισε, και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί ο Αιγύπτιος δράστης έφτασε στη Γλυφάδα με το ασημί τζιπ του. Αφού κατάφερε να περάσει από την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου.

Στη συνέχεια, βάζει την καραμπίνα σε μία σακούλα και κατευθύνεται προς τον ημιώροφο. Εκεί συναντά έναν συνάδελφό του, ο οποίος έκπληκτος τον ρώτησε τι κάνει εκεί με τον δράστη σύμφωνα με πληροφορίες να του λέει: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Ο ίδιος βρέθηκε στον ημιώροφο όπου και σκότωσε τον Αντώνη Βλασσάκη, μεγαλοστέλεχος της εταιρείας και γαμπρό της Μαρίας Καρνέση. Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης στην προσπάθειά του να βοηθήσει, μπήκε στη μέση και δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά του 76χρονου.

Έπειτα, συνέχισε προς τον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής, Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα του γραφείου ήταν κλειδωμένη. Έτσι ο δράστης πυροβόλησε την πόρτα, εισέβαλε στο γραφείο και πυροβόλησε εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι.

Αφού εκτέλεσε τρεις ανθρώπους, κατευθύνθηκε και πάλι στο υπόγειο όπου και έδωσε τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν πεσμένο δίπλα στην καραμπίνα με την οποία αυτοκτόνησε.



Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό στη Γλυφάδα

Μετά το πρώτο σοκ της είδησης για το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς στη Γλυφάδα αυτό που όλοι άρχισαν να αναζητούν είναι το κίνητρο του δράστη.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews του Mega, αυτό που όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου επιστάτη της οικογένειας Καρνέση, ήταν μια ενόχληση που είχε λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, κάποιος ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της.

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι γιατί ο Αιγύπτιος φέρεται να είναι πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Σύμφωνα με το LiveNews, ο Αιγύπτιος επιστάτης, πήγε το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας για να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία από την Μαρία Καρνέση. Εκείνη του αρνήθηκε…

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης κατέβηκε στο αυτοκίνητο, πήρε μια καραμπίνα και ανέβηκε ξανά επάνω, όπου έγινε το μακελειό.



«Να πας στο Μαρμάρι, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο»

Μάρτυρας ανέφερε στην εκπομπή Live News ότι ο Αιγύπτιος ήταν φιλήσυχος και ότι κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη: «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980. Έχει έρθει από 25 χρονών στην Ελλάδα και έχει μείνει εδώ. Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένεια του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο» είπε και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε».



«Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Κάτι άλλο του έχουν κάνει»

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλούν τα όσα αναφέρει κάτοικος στο Μαρμάρι, ο οποίος γνώριζε τον 76χρονο: «Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Έβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στην Ράφα και από εδώ και από εκεί και έκλαιγε: ‘’κλείσε την τηλεόραση’’, έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας. Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε  και πρόσθεσε:

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσέλαβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X