Κοινωνία

Γυναικοκτονία στην Κω: «O 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια»

Γυναικοκτονία στην Κω: «O 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γυναικοκτονία στην Κω: Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή, την ανθρωποκτονία και το βιασμό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω με τις λεπτομέρεις για την υπόθεση και την τέλεση του εγκλήματος να είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με απόστρατο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ Γιάννη Κατσιαμάκα που μίλησε στο MEGA, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», συμπλήρωσε.

Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη οι δύο εθελόντριες που εντόπισαν το άψυχο σώμα της Αναστάζια περιέγραψαν στo MEGA τις λεπτομέρειες για το πως εντόπισαν το πτώμα της.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κινούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε.

Μητέρα της 27χρονης: «Είμαι πεπεισμένη πως υπήρχαν συνεργοί»

Για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω μίλησε η μητέρα της, τονίζοντας πως θεωρεί ότι ο 32χρονος είχε και συνεργούς.

Μιλώντας στο Mega αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για μένα, η Αναστάζια ζει. Έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει πάει ταξίδι, επειδή ταξίδευε πολύ και φαντάζομαι ότι είναι κάπου σε ταξίδι, ότι είναι κάπου στην Ελλάδα και απλώς δεν έχουμε τηλεφωνική επαφή και δεν πιστεύω ότι δε ζει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και νομίζω ότι δεν είναι αυτή που βρήκαν».

«Αισθάνομαι ότι ζει και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τον θάνατό της. Ήταν πάρα πολύ καλό κορίτσι, η αγαπημένη μου κόρη και είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Για μένα η Αναστάζια ζει και απλώς είναι σε ταξίδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφορά την κόρη μου όλο αυτό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σχετικά με τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση, τόνισε ότι είναι σίγουρη ότι είχε συνεργούς: «Εγώ δε θεωρώ απλώς, είμαι πεπεισμένη ότι δεν το έκανε μόνος του. Σίγουρα είχε συνεργούς. Σκοτώσανε το παιδί μου με φρικιαστικό τρόπο, δεν έχω λόγια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν σκέφτομαι πού θα δικαστεί αυτός. Δεν ξέρω τι ποινή θα του επιβληθεί. Λέγοντας την αλήθεια είμαι πεπεισμένη ότι δεν ήταν μόνος του. Σίγουρα έχει συνεργούς οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι και αυτοί και να το πω καλά για να μεταφραστεί σωστά, σίγουρα τον βοηθούσαν».

«Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει αυτό το συμβάν αν η αστυνομία αντιδρούσε άμεσα. Ίσως υπάρχει μια διαδικασία που λέει ότι πρέπει να περιμένουν 24 ή 48 ώρες αλλά σε περίπτωση που κάποιος επιμένει ότι έχει συμβεί κάτι κακό, απλώς οι Αρχές πρέπει να το ερευνήσουν», υπογράμμισε η μητέρα της 27χρονης.

«Το πτώμα της κόρης μου θα μεταφερθεί στην Πολωνία σε φέρετρο, αλλά πριν τη δω, δεν έχει δικαίωμα κανείς να κάνει κάτι με τη σορό. Να την κλείσει σε ένα μεταλλικό φέρετρο, να την κάψει, τίποτα», κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 27 Ιουνίου θα απολογηθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης από το δικαστήριο ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού.

Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Συνολικά τον 32χρονο βαραίνουν οι κατηγορίες της αρπαγής, της ανθρωποκτονίας και του βιασμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X