Κοινωνία

Η αλληλεγγύη νίκησε τα ΜΑΤ και απέτρεψε την έξωση στα Πατήσια

Η αλληλεγγύη νίκησε τα ΜΑΤ και απέτρεψε την έξωση στα Πατήσια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H κινητοποίηση δεκάδων αλληλέγγυων, που μάλιστα έγιναν στόχος επίθεσης με χημικά από τα ΜΑΤ, αλλά και βουλευτών που βρέθηκαν επί τόπου κατάφερε να αποτρέψει την έξωση μονογονεϊκής οικογένειας από το σπίτι της στην οδό Πολυλά στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ σε ανεξόφλητα κοινόχρηστα.

Ανακουφισμένη η Δήμητρα Καλδή, που νωρίς το πρωί άκουσε έξω από την πόρτα της αστυνομικούς που συνόδευαν τον δικαστικό επιμελητή να σπάνε με τροχό την κάσα της πόρτας του διαμερίσματος, ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιαλτικό» τόνισε μετά το τέλος της σημερινής περιπέτειάς της, λίγο πριν αποχωρήσουν από το σημείο τα ΜΑΤ αλλά και πυροσβεστικά οχήματα που είχαν σπεύσει. «Τι κοινωνία είναι αυτή; Να καίγεται όλη η Ελλάδα και αυτοί να έρχονται για 800 ευρώ οφειλή να πάρουν ένα σπίτι και να πετάξουν τους ανθρώπους στον δρόμο, μέσα στον καύσωνα; Και να φέρουν και πέντε πυροσβεστικά όταν παντού υπάρχει έλλειψη;» τόνισε ενώ με οργή διερωτήθηκε: «Ο κ. πρωθυπουργός που πήρε και έγινε παντοδύναμος – έτσι λένε κάθε μέρα τα κανάλια – πού είναι να διορθώσει αυτήν την αδικία;».

Για πρώτη πολύ σημαντική νίκη, που ελπίζει να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και η οικογένεια να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι της έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, που από την πρώτη στιγμή σήμερα ήταν στο πλευρό της Δ. Καλδή.

 

«Το ξαναλέμε, είναι ξεκάθαρα βαρβαρότητα μια μονογονεϊκή οικογένεια να χάνει το σπίτι της για χρέος 800 ευρώ. Πρέπει να ανατραπεί αυτό το πλαίσιο» υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό» τόνισε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή επιχείρηση έξωσης. Η Κουμουνδούρου κατήγγειλε την επιχείρηση των δυνάμεων της αστυνομίας, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια, ενώ έριξαν χημικά ακόμη και στους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X