Κοινωνία

Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής του τζετ σκι – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 10χρονος

Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής του τζετ σκι – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 10χρονος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής του τζετ σκι, με το οποίο σημειώθηκε το σοβαρό ατύχημα στην Ιεράπετρα Κρήτης, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ένα 10χρονο αγόρι.

Το Λιμενικό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τον τραυματισμό άνδρα και ανήλικου ατόμου στην Ιεράπετρα την 12-07-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο 32χρονος ημεδαπός χειριστής του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet ski), για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ. (σωματική βλάβη από αμέλεια)».

Υπενθυμίζεται ότι, το ανήλικο αγόρι, που φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία της υγείας του.

Ο 10χρονος παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Είναι σημαντικό η κατάσταση της υγείας του να παραμείνει σταθερή και το επόμενο 48ωρο ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, όπως αναφέρει το neakriti, έδειξε ότι έχει κατάγματα στο κρανίο και αιματώματα τα οποία ελπίζουν όλοι ότι, θα απορροφηθούν, από τον υγιή, δυνατό, νεανικό του οργανισμό.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 17:00 την Τετάρτη 12 Ιουλίου στην παραλία του Μακρύ Γιαλού στην Ιεράπετρα. Ο άνδρας που οδηγούσε το τζετ σκι φέρεται να είχε στα πόδια του το 10χρονο, όταν για άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνθήκες, έχασε τον έλεγχο και παρέκλινε της πορείας του.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα εκτινάχθηκε προς την παραλία, πέφτοντας πάνω σε ξύλινη κατασκευή, η οποία χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, με αποτέλεσμα ο δεκάχρονος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και ελαφρά ο οδηγός του τζετ σκι.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος από τους δύο οδηγούσε το τζετ σκι με τη σχετική προανάκριση να διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Οι γονείς του 10χρονου είναι στο πλευρό του παιδιού στο νοσοκομείο, ενώ τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι αρχές.

Σημειώνεται πως στο σημείο της παραλίας όπου βγήκε το τζετ σκι δεν υπήρχε λουόμενος, παρά το ότι η παραλία του Μακρύ Γιαλού είναι δημοφιλής προορισμός για οικογένειες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X