Καιρός

Καιρός – Λαγουβάρδος: Χιόνια και στην Αττική το Σαββατοκύριακο – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός – Λαγουβάρδος: Χιόνια και στην Αττική το Σαββατοκύριακο – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό των Χριστουγέννων

Άκρως χειμωνιάτικο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες στη χώρα, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Κάρμελ», με τον Κώστα Λαγουβάρδο  να προειδοποιεί, μιλώντας στο protothema, ότι η πιο «επικίνδυνη» ημέρα αναμένεται να είναι η αυριανή.

Όπως εξηγεί ο  Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Σάββατο προβλέπονται  χιονοπτώσεις – χιονόνερο αλλά όχι χιονόστρωση και στη βόρεια Αττική, με την κακοκαιρία να επηρεάζει σημαντικά τη Θεσσαλία, τη Στερεά (Εύβοια), την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Την Κυριακή  τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν, με βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Από σήμερα το βράδυ θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ αύριο Σάββατο έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, όπως στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και το  Ιόνιο, με έως και εννέα μποφόρ το βράδυ του Σαββάτου και εξασθένηση από το πρωί της Κυριακής.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» δεν επηρεάζει ωστόσο, τη βόρεια χώρα με έντονα φαινόμενα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα

Δίχως να προκύπτει ασφαλής πρόγνωση για τον καιρό των Χριστουγέννων, εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε  νοτιάδες, βροχερό καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Το Αμερικάνικο μοντέλο, για την παραμονή των Χριστουγέννων  προβλέπει ισχυρή χιονόπτωση σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στα νοτιοδυτικά της Ελλάδος με τους νοτιάδες, φέρνει θερμές και υγρές μάζες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις ψυχρές μάζες που έχει ο Αντικυκλώνας στα Βόρεια Βαλκάνια.

Το Ευρωπαϊκό μοντέλο, αναφέρεται σε καρικές συνθήκες με νότια κυκλοφορία, δηλαδή έναν ήπιο θερμοκρασιακά καιρό λόγω του χαμηλού που υπάρχει στην Ιταλία. Δεν αποκλείει μάλιστα και ισχυρές καταιγίδες στα νότια της Πελοποννήσου

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες θα προκύψει η πρώτη ασφαλής πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X