Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel: Στα 12 μέτρα η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Στα 12 μέτρα η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τα νερά του Πηνειού δίνουν, το Σάββατο (09/09), οι Αρχές στη Λάρισα καθώς ο ποταμός έχει υπερχειλίσει και ελλοχεύει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ολοκληρωτικά η πόλη του θεσσαλικού κάμπου, ο οποίος επλήγη σφοδρότατα από την κακοκαιρία Daniel.

Αναλυτικά, στο χωριό Γιαννούλη, οι διασώστες καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο από ταράτσες και υψηλά σημεία. Αξιοσημείωτο είναι πως η στάθμη του Πηνειού ολοένα και ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα 12 μέτρα. Μάλιστα, έγιναν άλλοι επτά απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Κεντρική Ελλάδα αφού έχει πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel και ολόκληρα χωριά να έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα. Από τα σημεία που βρέθηκαν στο «μάτι» της φονικής κακοκαιρίας, δεν έχει μείνει τίποτα αλώβητο και έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές σε υποδομές. Ο θλιβερός απολογισμός είναι τουλάχιστον 11 νεκροί, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα επιχειρήσεις σε χωριά που έχουν «βουλιάξει» στο νερό.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων είναι 6, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος. Την ίδια ώρα, σε ορισμένα χωριά υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι άνθρωποι για τρίτη ημέρα, ενώ πραγματοποιούνται απεγκλωβισμοί με πλωτά μέσα και ελικόπτερα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 7.000 κλήσεις και έχει καταφέρει να ανταποκριθεί μόλις σε περίπου 2.500.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X