Κοινωνία

Καλαμαριά: Aνθρώπινη αλυσίδα μαθητών-γονιών έξω από το 3ο ΓΕΛ

Καλαμαριά: Aνθρώπινη αλυσίδα μαθητών-γονιών έξω από το 3ο ΓΕΛ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλαμαριά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και γονιών για το δικαίωμα της φοίτησης των παιδιών στο σχολείο της γειτονιάς τους πραγματοποιείται έξω από το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς.

«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνουν οι γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις κατανομές μαθητών που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με βάση τις οποίες όπως λένε, πολλά παιδιά είναι αναγκασμένα να διανύουν αποστάσεις ακόμα και τρία χιλιόμετρα για να πάνε στο 4ο και στο 5ο Λύκειο, στην περιοχή Βότση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι γονείς και οι μαθητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του σχολείου, καθώς τα παιδιά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάνε στο σχολείο και ζητούν να δοθεί μια άμεση λύση.

3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς: 13 Οκτωβρίου θα γίνει το δικαστήριο

Σημειώνεται πως ορισμένοι γονείς έχουν κινηθεί και νομικά, ενώ στις 13 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει δικαστήριο για το ίδιο ζήτημα.

Γονείς αναφέρουν πως η ταλαιπωρία αυτή συμβαίνει για 3η χρονιά, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής είχε αιτηθεί να γίνει μεταστέγαση του σχολείου προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα.

«Έχει συμβεί και το εξής παράλογο, παιδιά που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, το ένα που μένει στο πέμπτο να πηγαίνει στο σχολείο της γειτονιάς του και το άλλο που μένει στον δεύτερο να πηγαίνει σε άλλη περιοχή» δήλωσε μία γονέας στο ΜΕGA

Πηγή: grtimes.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X