Κοινωνία

Καταδίωξη στη Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 20χρονο Σύριο

Καταδίωξη στη Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 20χρονο Σύριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την παρουσίασή του στον Εισαγγελέα, ο 45χρονος αστυνομικός που χθες Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο Σύριο μετά από κινηματογραφική καταδίωξη κλεμμένου οχήματος έξω από τη Λάρισα.

«Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη.

Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος» είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού, κ. Δημοσθένης Γούλας.

Το απόγευμα η ιατροδικαστική έκθεση

Κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο εικοσάχρονος φέρεται να έχει βληθεί με μία βολή, καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από την μασχάλη και πύλη εξόδου από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Ωστόσο, όλα θα αποσαφηνισθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Στον τόπο του εγκλήματος τος βρέθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, τόσο διευθύνων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής όσο και ο ιατροδικαστής Λάρισας Χρ. Κραβαρίτης, αλλά και στελέχη της Τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εγκληματολογικών ερευνών.

Πώς έγινε το περιστατικό

Θυμίζεται ότι στην αστυνομία έφτασε χθες το μεσημέρι σήμα για όχημα που εκλάπη από το Γαλάτσι Αττικής νωρίτερα το πρωί, και κινούνταν επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Κιλελέρ εντόπισαν το όχημα και αφού ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο, ξεκίνησε η καταδίωξη του. Ο 20χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, 20 χλμ. περίπου έξω από την Λάρισα. Εκεί, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοίχο κατοικίας, στην είσοδο του χωριού. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην καταδίωξη πυροβόλησε τον 20χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός: «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά». Μετά το συμβάν ο αστυνομικός συνελήφθη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X