Επιλογές

Κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο: Ιστορίες φορολογικής τρέλας!

Κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο: Ιστορίες φορολογικής τρέλας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη «Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο», που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιγράφεται το… αλαλούμ που επικρατεί στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικές περιπτώσεις που η διοίκηση τα… έκανε μαντάρα προχωρώντας σε αδικαιολόγητες κατασχέσεις.

Απίστευτες υποθέσεις στις κατασχέσεις

Σε μια περίπτωση οφειλέτης προσήλθε στην εφορία εντός της προθεσμίας των 30 ημερών που όριζε το ειδοποιητήριο που έλαβε και ρύθμισε την οφειλή του, για να πληροφορηθεί αργότερα ότι η ΔΟΥ είχε προχωρήσει στην έκδοση κατασχετηρίου προ της λήξης της προθεσμίας και παρά τη ρύθμιση οι τραπεζικοί λογαριασμοί είχαν δεσμευθεί.

Σε άλλη περίπτωση κληρονόμοι μετά τον θάνατο συγγενικών τους προσώπων επισκέπτονται την εφορία για τη διαγραφή των θανόντων από το Μητρώο της ΔΟΥ χωρίς να διαπιστώσουν κάποια οφειλή. Στη συνέχεια απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα για οφειλές για τις οποίες δεν ενημερώθηκαν από την Εφορία κατά τη δήλωση του θανάτου.

Σε μια τρίτη περίπτωση, γονείς ανηλίκων και ατόμων μεn αναπηρία καταγγέλλουν ότι προνοιακά βοηθήματα και επιδόματα τα οποία χορηγούνται σε ανήλικους και ΑμεΑ κατασχέθηκαν για οφειλές των γονέων.

Κατά την ηλεκτρονική τραπεζική η συναλλαγή προστέθηκε κατά λάθος ένας μηδενικό παραπάνω από λογιστήριο εταιρείας στη μισθοδοσία υπαλλήλου και αντί για 1.000 ευρώ στον λογαριασμό του εμφανίστηκε το ποσό των 10.000 ευρώ. Ο υπάλληλος είχε μεγάλη οφειλή στην εφορία και η τράπεζα κατέσχεσε όλο το ποσό. Όταν το λάθος έγινε αντιληπτό, ούτε η εφορία ούτε η τράπεζα επέτρεψαν την ακύρωση της συναλλαγής και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X