Επιλογές

Κωνσταντίνος Κατσίφας: «Οι Αλβανοί καθυστερούν σκόπιμα την έρευνα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας!

Κωνσταντίνος Κατσίφας: «Οι Αλβανοί καθυστερούν σκόπιμα την έρευνα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Έλληνα ομογενούς, δήλωσε ότι οι αλβανικές Αρχές καθυστερούν σκόπιμα την έρευνα για το πώς πέθανε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κώστας Γιοβανόπουλος υποστήριξε ότι η έρευνα της ελληνικής πλευράς ξεκίνησε αμέσως, κάτι που δεν συνέβη στην Αλβανία, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.

“Δεν κάνουμε πίσω”!

Παράλληλα τόνισε πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» και επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει λάβει ακόμα τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και κανένα άλλο έγγραφο που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο κ. Γιοβανόπουλος διερωτήθηκε που είναι τα προσωπικά αντικείμενα και το κινητό τηλέφωνο που είχε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ενώ ερωτηθείς για τα πέντε λεπτά που τόσο ο ίδιος όσο και ο ιατροδικαστής είδαν τη σορό, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει» και διερωτήθηκε «αν έπρεπε να συρραφούν τα ράμματα».

Είναι «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» τόνισε ο δικηγόρος και ανέφερε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα δοθεί και «οι απαντήσεις θα δοθούν».

Αποκαλύψεις «φωτιά»! Έπλυναν και έραψαν την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τέλος, ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει “ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”».

Κωνσταντίνος Κατσίφας: “Η αναμονή μας σκοτώνει – Τον είχαν στοχοποιήσει” λέει η αδελφή του

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη Κατσίφα, αναφέρθηκε στην αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια σχετικά με την πορεία της υπόθεσης. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ότι ξέρουμε είναι «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».

Σύμφωνα με την ίδια, το ότι πέθανε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν προσχεδιασμένο. «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έφοδο των κομάντος στο σπίτι της μητέρας της. Σύμφωνα με την ίδια, ζήτησαν από τη μητέρα της να μιλήσει αλβανικά ενώ δεν γνωρίζει λέγοντας της χαρακτηριστικά: «τι είναι εδώ, Ελλάδα;». «Ήταν πολύ προκλητικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της «δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», ενώ όπως είπε, δεν είχε τέτοιο όπλο.

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στους Βουλιαράτες! Το καλάσνικοφ και η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Παράλληλα η Ερμιόνη Κατσίφα εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ταφεί ακόμα ο αδερφός της: «Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει. Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;».

Κωνσταντίνος Κατσίφας

Τέλος, η αδελφή του 35χρονου είπε πως τη μέρα που πέθανε ήταν «ήρεμος και χαλαρός εκείνη τη μέρα, σχεδίαζαν να πάνε σε ένα εκκλησάκι μετά την παρέλαση».

«Δε θα έκανε κάτι», επανάλαβε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη πολιτική εκτέλεση. «Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία», διερωτήθηκε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X