Κοινωνία

Κορονοϊός: “Καμπανάκι” Μαγιορκίνη για τα τέλη Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός: “Καμπανάκι” Μαγιορκίνη για τα τέλη Σεπτεμβρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται μια «αναζωπύρωση» της πανδημίας, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είναι σχετικά αυξημένα τα κρούσματα, λόγω των πολλών τεστ που διενεργούνται και η εικόνα θα «καθαρίσει» στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τότε, εκτιμά πως τα κρούσματα θα ανέβουν παραπάνω καθώς θα λειτουργούν στο «φουλ» και οι κλειστοί χώροι διασκέδασης.

Πάντως, διευκρίνισε πως το φετινό φθινόπωρο, με τους εμβολιασμούς και τα τεστ, θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και με λιγότερο ανθρώπινο κόστος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, ενώ είναι 12% λιγότερα από την προηγούμενη.

Πτώση καταγράφεται και στους θανάτους, που είναι 18% λιγότεροι από την άλλη εβδομάδα, ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελαφρώς βελτιωμένη, με υποχώρηση σε εισαγωγές, νοσηλείες και διασωληνώσεις.

Σημείωσε τέλος πως συνολικά έχουν δοθεί 50,3 εκατ. self tests σε 4.700.000 πολίτες και θετικά βγήκαν τα 98.000, ενώ επανέλαβε πως η πανδημία παρουσιάζει συρρίκνωση για τρίτη σερί εβδομάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X