Θέμα

Κορονοϊός: Μπλόκο σε ανεμβολίαστους επισκέπτες και εργαζόμενους στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Κορονοϊός: Μπλόκο σε ανεμβολίαστους επισκέπτες και εργαζόμενους στα χριστουγεννιάτικα πάρκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδο στα χριστουγεννιάτικα πάρκα μόνο για εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Η εισήγηση αφορά τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους εργαζόμενους.

«Έχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η Επιτροπή, στη χθεσινή (01.12.202) της συνεδρίαση, εισηγήθηκε ένα ακόμη μέτρο με το οποίο επιδιώκεται να μπει τέλος στα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης που εμφανίζουν ορισμένοι, προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Έτσι πρότεινε, προϋπόθεση για να παίρνουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο “διαβατήριο”, να είναι η προσκόμιση όχι απλά ενός θετικού rapid test, αλλά μοριακού (PCR), το κόστος του οποίου (60 ευρώ) θα επιβαρύνονται οι ίδιοι.

Ανακοινώσεις στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να κάνει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X