Κοινωνία

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: 30 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική – 10 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: 30 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική – 10 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κορονοϊός: Συνολικά δέκα ασθενείς έχουν διακομιστεί από την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους.

Επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο «Παπανικολάου», δύο στο ΑΧΕΠΑ, ενώ ένα ακόμη άτομο διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επίσης σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου θα παραμείνουν εκείνοι που εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, καθώς και όσοι είναι σε εμπύρετη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, έως τώρα έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα 30 κρούσματα κορονοϊού στην κλινική της Θέρμης, ενώ εκφράζεται φόβος ότι μετά τη διενέργεια ελέγχων κατά του κορονοϊού, ο αριθμός ενδεχομένως να ανέβει ακόμη περισσότερο.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων, καθώς και το πώς εξαπλώθηκε η «εστία» του κορονοϊού στην υγειονομική μονάδα, δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους -πλην ορισμένων συνοδών- είναι εμβολιασμένοι. Ανησυχία επικρατεί και στους εργαζόμενους καθαριότητας, οι οποίοι καθημερινά έρχονταν σε επαφή με τους ασθενείς της κλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων οι ιθύνοντες της υγειονομικής μονάδας προχωρούν στη διαδικασία ιχνηλάτησης, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς ανάμεσα στους ηλικιωμένους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X