Κοινωνία

Μήνυμα 112 σε 17 περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας

Μήνυμα 112 σε 17 περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι 17 περιοχών σε Λάρισα και Μαγνησία καθώς λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που προκάλεσε την υπερχείλιση του Πηνειού, υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι και των 17 περιοχών της Λάρισας και της Μαγνησίας καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ριζόμυλος Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, Μελισσά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων] προειδοποιεί το μήνυμα από το 112. Ανάλογο μήνυμα στάλθηκε και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο. Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, σε Λάρισα και Μαγνησία πριν από λίγο.

<

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Ιτέα, Τέμπη και τέσσερις ακόμα περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες απειλούνται κυρίως από την υπερχείλιση του Πηνειού, που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Το μήνυμα από το 112 απευθυνόταν στους κατοίκους της Κάτω Ραψάνης, Τεμπών, Ιτέας, Γόννων, Μακρυχωρίου και Ευαγγελισμού και τους προειδοποιεί να είναι σε ετοιμότητα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία.

 

«Καλούνται οι κάτοικοι του θεσσαλικού κάμπου, που βρίσκονται στο Ομορφοχώρι του δήμου Κιλελέρ να απομακρυνθούν προς τον οικισμό Πλατυκάμπου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων» ανέφερε το μήνυμα από το 112, που εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής.

Ρωγμές σε γέφυρα του Πηνειού από την κακοκαιρία

Την ίδια ώρα η μικρή γέφυρα του Πηνειού στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης έχει αποκλειστεί καθώς έχει εμφανίσει ρωγμές από την κακοκαιρία Daniel.

Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς η γέφυρα του Πηνειού κρίθηκε επικίνδυνη και στο σημείο έσπευσαν μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη στατικότητά της.

Οι φθορές στη γέφυρα του Πηνειού καταγράφονται σε βίντεο που αναρτήθηκε ενώ η ένταση του νερού από την υπερχείλιση του Πηνειού παραμένει μεγάλη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X