Κοινωνία

Μπουτάρης: Μόνιμη αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ για την διακίνηση ναρκωτικών

Μπουτάρης: Μόνιμη αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ για την διακίνηση ναρκωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης απασχόλησε το μέγα ζήτημα της διακίνησης των ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, να ζητά βοήθεια στην αντιμετώπιση του φαινομένου, και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να επιθυμεί μόνιμη αστυνομική παρουσία στο χώρο.

Ο κ. Μήτκας έδωσε το παρών, μετά από πρόκληση που του απηύθυναν ο δήμαρχος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία πρότεινε μία επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί για καθαρά συμβολικούς λόγους εντός του πανεπιστημίου.

«Δεν θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών. Δεν μας τιμά, δεν αξίζει ούτε στην πόλη», τόνισε ο κ. Μήτκας, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για το πρόβλημα της διακίνησης. «Ζητάω από τον δήμο Θεσσαλονίκης μια καταδίκη της διακίνησης των ναρκωτικών χωρίς προϋποθέσεις και μηδενική ανοχή», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, αναδεικνύεται με τις φωνές των φοιτητών και δεν το κρύβουμε. Αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας και ζητάμε βοήθεια». Σύμφωνα με τον πρύτανη, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με την αστυνομία και την εισαγγελέα, ωστόσο «η πίεση πρέπει να είναι συνεχής και συνεπής. Πρέπει να περάσει η άποψη ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση των ναρκωτικών. Πρέπει να καθαρίσει ο χώρος».

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στάθηκε στην «κραυγή απελπισίας από ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών που ζητά να βρεθεί λύση. Να πάψει το πανεπιστήμιο να είναι ξέφραγο αμπέλι». Πρότεινε συστηματική αστυνομική παρουσία και βελτίωση του φωτισμού εντός του ΑΠΘ.

«Να ζητήσουμε από την αστυνομία να έχει μια συστηματική παρουσία, αν και ξέρουμε ότι είναι υποστελεχωμένη. Δεν είναι εύκολο να φύγουν οι έμποροι από το χώρο. Δεν φοβούνται. Ο μόνος τρόπος είναι η μόνιμη παρουσία των αστυνομικών», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X