Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια απίστευτο φιάσκο: Εστειλαν τους αστυνομικούς για…ύπνο

Νέα Φιλαδέλφεια απίστευτο φιάσκο: Εστειλαν τους αστυνομικούς για…ύπνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία ανεύθυνη και ανεξήγητη εντολή να σταματήσει η παρακολούθηση των νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε σαν αποτέλεσμα να δράσουν ανενόχλητοι και να σπείρουν τον θάνατο. Παρότι μετά την κάθοδο στο σταθμό Περισσό και στην πορεία προς το γήπεδο της ΑΕΚ τους παρακολουθούσαν επτά αστυνομικοί δεν δόθηκε καμία εντολή για παρέμβαση.

Είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και συγκλονίζουν την ώρα που ο πρωθυπουργός παραμένει κρυπτόμενος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραμένει στη θέση του. Τα νέα στοιχεία αποτυπώνουν το μέγεθος της ανικανότητας που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη από νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν αστυνομικές δυνάμεις και να πάνε για ύπνο.
«Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν», ήταν η εντολή που δόθηκε με αποτέλεσμα το κονβόι των πάνοπλων νεοναζί χούλιγκαν να φτάσει ανενόχλητο μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ, σκοτώνοντας, τραυματίζοντας όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους και καταστρέφοντας αυτοκίνητα και καταστήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια από τις εγκληματικές εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ ήταν ότι οι νεοναζί χούλιγκαν θα κατέληγαν σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα έκαναν επιδρομή στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την εγκληματική αδιαφορία πιστοποιεί και βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τους νεοναζί να είναι με Full face, καδρόνια, σιδηρολοστοί, ρόπαλα και αλυσίδες στα χέρια και την αστυνομία να τους ακολουθεί διακριτικά χωρίς να κάνει κάτι για να τους σταματήσει.

Η εντολή «Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν», είναι άκρως χαρακτηριστική της υποτίμησης και αδιαφορίας που επέδειξαν πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, που επί ημέρες είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις από το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, από την αστυνομία του Μαυροβουνίου και από τη Europol.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη, το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ θα μείνει ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία καθώς όχι μόνο δεν έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την επέλαση των νεοναζί χούλιγκαν, αλλά τους έχαναν συνεχώς, τόσο στην Αθηνών- Κορίνθου, όσο στην Αττική Οδό, το κέντρο της Αθήνας και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Συγκεκριμένα:

-Έχασαν το κονβόι σε όλη τη διαδρομή από τα Ιωάννινα μέχρι το Αντίρριο

-Βρήκαν πάλι επαφή με το κονβόι στο Κιάτο, μετά από αναφορές πολιτών

-Έστειλαν μια μοτοσυκλέτα με δύο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στα διόδια της Ελευσίνας

-Υποστήριξαν ότι λόγω της ασάφειας των πληροφοριών και των μικρών χρονικών περιθωρίων δεν ήταν εφικτό να σταλούν στην Αθηνών – Κορίνθου ενισχυμένες δυνάμεις που θα μπλόκαραν το κομβόι

-Έχασαν το κονβόι στην Αττική Οδό αν και ακολουθούσε τους νεοναζί χούλιγκαν η μοτοσυκλέτα με τους 2 αστυνομικούς. Ορισμένα από τα αυτοκίνητα άλλαξαν κατεύθυνση και πήγαν προς τη λεωφόρο Θηβών και μπέρδεψαν τους αστυνομικούς

-Δεν τοποθέτησαν ούτε έναν αστυνομικό γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αν και γνώριζαν επί πολλές ημέρες την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν και επίσης ότι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί για την επέλασή τους

-Η άφιξη διμοιρίας των ΜΑΤ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου οι νεοναζί χούλιγκαν είχαν ξεκινήσει να καταστρέφουν τα πάντα και να χτυπούν αδιακρίτως με μαχαίρια και ρόπαλα πολίτης, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X