Κοινωνία

Οι 160 «επιφανείς Έλληνες» που αντιδρούν στο γάμο των ομοφυλόφιλων

Οι 160 «επιφανείς Έλληνες» που αντιδρούν στο γάμο των ομοφυλόφιλων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή του Athens Pride, 146 «επιφανείς Έλληνες» εκφράζουν την διαφωνία τους με το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων.

Πρόκειται για ακαδημαϊκούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, πρέσβεις, επιχειρηματίες και καθηγητές πανεπιστημίων, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ, ετοιμάζονται να απευθύνουν Διακήρυξη στον Πρωθυπουργό για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο μεταξύ των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η ομοφοβική αντίδραση αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου το οποίο εμμέσως πλην σαφώς είχε ταχθεί υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα, το πόρισμα είχε παραλάβει ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τότε πως: «Η χώρα μας ακολουθεί την Ευρώπη, ενώνοντας αρμονικά όλες τις δυνάμεις της, ενσωματώνοντας το διαφορετικό στο κοινό. Αναγνωρίζοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, απαιτώντας όμως και από όλους σεβασμό και αλληλεγγύη».

Άξιο αναφοράς ότι οι πρώτοι υπογράφοντες είναι οι πρώην Πρόεδροι της Ακαδημίας Αθηνών οι κ.κ. Κοντόπουλος Γεώργιος, Κουνάδης Αντώνιος, Ήμελλος Στέφανος και Βαλτινός Αθανάσιος.

Οι υπογράφοντες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X