Κοινωνία

Οι αγρότες της Θεσσαλίας στο δρόμο με τα τρακτέρ-Μπλόκο στον Ε65

Οι αγρότες της Θεσσαλίας στο δρόμο με τα τρακτέρ-Μπλόκο στον Ε65
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες της Καρδίτσας και γενικά όλης της Θεσσαλίας προχωρούν σε κλιμάκωση του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν θέσει προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, χωρίς μέχρι στιγμής να πάρουν απάντηση.

Φάνηκε πως οι ελπίδες των αγροτών για ικανοποίηση των αιτημάτων τους με την έξοδο μόνο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών δεν ήταν αρκετή και αποφάσισαν η συνέχεια να δοθεί κλείνοντας τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αγροτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα από την πορεία των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και εκτιμήθηκε ότι απαιτείται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους καθώς η κυβέρνηση δεν επέδειξε ενδιαφέρον έστω και να απαντήσει στα αιτήματα που έθεσαν. Αποφάσισαν ότι πλέον είναι μονόδρομος να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους καθώς από τις επισκέψεις των κλιμακίων της ΕΟΑΣΚ στα χωριά του νομού και των άλλων ομοσπονδιών στις περιοχές τους διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αγωνιστική διάθεση.

Αποφασίστηκε να στηθεί μπλόκο τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι πάνω από 600 τρακτέρ έχουν βγει ήδη στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις  των Αγροτικών Συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Την εισήγηση στην σύσκεψη έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βγάζουν ξανά τους αγρότες στο δρόμο. Παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις τους, σημείωσε πως ξεχωρίζουν τα αιτήματα για  αναπλήρωση εισοδήματος, ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής,  προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, το αίτημα για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X