Κοινωνία

Οι κάτοικοι Εύβοιας ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα αλλά το επιτελικό κράτος απών…

Οι κάτοικοι Εύβοιας ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα αλλά το επιτελικό κράτος απών…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το επιτελικό κράτος χάθηκε στα λασπόνερα της Εύβοιας. Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν σκληρά από τη Θάλεια εξέπεμπαν απεγνωσμένα SOS, αλλά μάταια. Φωνή βοώντος εν τη (επιτελική) ερήμω.

Απόδειξη οι αναρτήσεις κατοίκων σε απόγνωση οι οποίοι ζητούν βοήθεια για να μην πνιγούν στα λασπόνερα. Τέσσερις, όμως δεν ήταν τυχεροί. Ενα βρέφος οκτώ μηνών, δύο άντρες 85 και 75  ετών και μία γυναίκα 86 ετών.

Όπως φαίνεται απεγνωσμένα οι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια αλλά δεν ερχόταν. Ελπίζουμε πάντως, η αντιπολίτευση να μην κάνει την ίδια αντιπολιτευτική τυμβωρυχία με εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, γιατί οι τραγωδίες και οι καταστροφές δεν προσφέρονται για φθηνή αντιπολίτευση, αλλά για υπεύθυνη και ψύχραιμη προσέγγιση.

Γιατί είναι πολύ εύκολο να πεις πως φταίει η…Δούρου και να αθωώσεις όλους τους προηγούμενους από τα εγκλήματα που διέπραξαν, μπαζώνοντας ρέματα, κλείνοντας δρόμους, κτίζοντας παράνομα. Να αθωώσεις ακόμα και το Δήμο που είχε κατασκευάσει, προφανώς παράνομα, στην κοίτη του ποταμού δημοτικές εγκαταστάσεις.

Πάντως, είναι γεγονός από τις μαρτυρίες πως οι κάτοικοι δεν βρήκαν τη βοήθεια που έπρεπε. Φαντασθείτε πως ακόμα και ο αρμόδιος υφυπουργός βρέθηκε στην περιοχή με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 ωρών, ενώ και πρέπει να τονιστεί αυτό, τα κανάλια δεν διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματος για να ενημερώσουν τους πολίτες

Εδώ στην καταγγελία μία κάτοικος αναρωτιέται που είναι η Πολιτική Προστασία ζητώντας απεγνωσμένα «βοήθεια» «Που είναι το κράτος, που είναι;» ρωτάει η κάτοικος. Ακούστε τη συγκλονιστική έκκληση για βοήθεια γυναίκας στην παραλία Βασιλικού Χαλκίδας η οποία.

Μία άλλη κάτοικος γράφει κάτω από την ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού στο facebook:

Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού! Έχω καλέσει πόσες φορές την πυροσβεστική και τίποτα. Έχω τρία παιδιά ΑΜΕΑ και δεν ενδιαφέρεται κανείς!!! Έχω όλο το σπίτι ανοιχτό γιατί μόλις κλείνει η πόρτα σε δευτερόλεπτα η στάθμη ανεβαίνει δραματικά. Έξω μόνο με βάρκα μπορούμε να βγούμε. Θα πνιγούμε ακούτε??????

 

Ένα άλλος κάτοικος γράφει:

 «Πάθαμε μεγάλες ζημιές και είστε άπαντες απόντες…»

Αξιοσημείωτο είναι πως λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση διαφήμιζε με τον Νίκο Χαρδαλιά (Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) να γράφει στο twitter:

«Βελτιώνουμε συνεχώς το 112 μαζί με τον @Pierrakakis.

Από σήμερα, με απόλυτη ακρίβεια ο γεωεντοπισμός όσων καλούν από κινητά Android σε όλη την Ελλάδα.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X