Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τέταρτη στο επί κοντώ η Στεφανίδη – Όγδοη η Κυριακόπουλου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τέταρτη στο επί κοντώ η Στεφανίδη – Όγδοη η Κυριακόπουλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πάλεψε για το μετάλλιο αλλά έμεινε εκτός βάθρου, ενώ η Κυριακοπούλου στον πρώτο της τελικό αναδείχθηκε όγδοη.
Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν μια σπουδαία προσπάθεια στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά έμειναν εκτός βάθρου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έμεινε στη μάχη για τη διεκδίκηση των μεταλλίων σχεδόν μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το μεγάλο άλμα που θα την ανέβαζε στο βάθρο. Επίσης, η Κυριακοπούλου σε έναν δύσκολο αγώνα, κατέλαβε την όγδοη θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Ναζότ, δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Σιντόροβα και τρίτη η Βρετανίδα Μπράντσο.

Η Στεφανίδη έριξε τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια στα 4,50μ., όπως και στη δεύτερη μολονότι έκανε πολύ ψηλό άλμα. Τελικά κατάφερε να περάσει τον πήχη με αρκετό άγχος στην τρίτη προσπάθεια. Το ύψος ανέβηκε στα 4,70μ. με τη Στεφανίδη να ρίχνει ξανά τον πήχη στις δυο πρώτες προσπάθειες. Και πάλι όμως η Ολυμπιονίκης του Ρίο πέρασε το ύψος με μια εξαιρετική τρίτη προσπάθεια.

Ο πήχης έφτασε στα 4,80μ. και η Στεφανίδη τον έριξε στην πρώτη προσπάθεια. Όχι όμως και με τη δεύτερη καθώς έκανε εξαιρετικό άλμα. Ηταν η στιγμή που η Κατερίνα βρέθηκε για λίγο στα μετάλλια (3η) αλλά βρέθηκε ξανά 4η καθώς είχε μπροστά της τη Σιντόροβα, τη Ναζότ, την Μπράντσο, οι οποίες πέρασαν με τη μία τα 4,85μ. τα οποία έριξε η Στεφανίδη με την πρώτη. Δεδομένου ότι ήταν εκτός μεταλλίων ανέβηκε στα 4,90μ. όπου όμως απέτυχε.

Η Κυριακοπούλου δεν πέρασε στην πρώτη προσπάθεια τα 4,50μ., ύψος που κατόρθωσε να περάσει με τη δεύτερη. Στα 4,70μ. η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να κάνει την υπερπήδηση και έμεινε στην έβδομη θέση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X