Κοινωνία

Panama Papers: Παραδόθηκε στο Α.Τ Συντάγματος πληροφοριοδότης της δολοφονημένης δημοσιογράφου από τη Μάλτα

Panama Papers: Παραδόθηκε στο Α.Τ Συντάγματος πληροφοριοδότης της δολοφονημένης δημοσιογράφου από τη Μάλτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκε στο Α.Τ Συντάγματος πληροφοριοδότης της δολοφονημένης δημοσιογράφου από τη Μάλτα για τα Panama Papers, Μαρία Εφήμοβα, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία αναζητούνταν με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, η Μαρία Εφήμοβα, 36 ετών, ρωσικής υπηκοότητας, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία αναζητούνταν με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και έχει αναφερθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στη Μάλτα, μετά την αποκάλυψη κυβερνητικού σκανδάλου στη χώρα για τα Panama Papers.

Η Μαρία Εφήμοβα, παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, όπου δήλωσε τα στοιχεία της και ανέφερε στους αστυνομικούς:

«Πρέπει να υπάρχει κάτι σε βάρος μου».

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι, πράγματι εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας, για υπεξαίρεση και απάτη, γι’ αυτό και προχώρησαν στην σύλληψη της.

Σημειώνεται ότι εργαζόταν στη Μάλτα, στην τράπεζα Pilatus Bank και είχε αποκαλύψει στην Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε κατονομάσει την Εφίμοβα ως «πηγή» των πληροφοριών της για το σκάνδαλο.

Μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Γκαλίθια, κυπριακά ΜΜΕ την παρουσίαζαν να εμπλέκεται στη δολοφονία.

Η Ρωσίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη, όπου ζει ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά. Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να την εμπλέξουν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με τη Ρωσία κι έτσι πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις Ελληνικές Αρχές καθώς όπως υποστήριξε φοβάται για τη ζωή της.

Η 36χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση της και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής της στη Μάλτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X