Κοινωνία

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (pics)

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στη σημερινή διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στις 7 μ.μ., καλούν επίσης πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις και παρεμβάσεις του εργατικού κινήματος, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.

Ενα από τα συνθήματα που ακούγονται στη διαδήλωση είναι «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές». Ακούγονται επίσης συνθήματα όπως «Αγώνας μαζικός – πανεκπαιδευτικός – θα ‘ναι η απάντηση από δω και μπρος» και «Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή».

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, «τη στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X