Κοινωνία

Πάνω από 9.000 αγριογούρουνα γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 9.000 αγριογούρουνα γύρω από τη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Στο θέμα της επανεμφάνισης αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε κατάθεσή του ο δήμαρχος επισήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το voria.gr.

Ο κ. Δανιηλίδης ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισήμανε με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και της ομαλότητας της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

Σήμερα, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος τόνισε ότι «Οι μαρτυρίες κατοίκων της δημοτικής Ενότητας Πεύκων για την παρουσία αγριογούρουνων στην περιοχή και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που γειτνιάζει με το δάσος Σέιχ-Σου, είναι χαρακτηριστικές. Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ανησυχία προκαλούν η εμφάνιση αγριογούρουνων στην επέκταση της Θέρμης, ενός αγριογούρουνου στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας και μόλις πριν από λίγες ημέρες (14-6-2023) δύο αγριογούρουνων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές.

«Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή εννέα θανατώσεις σκύλων και πέντε τροχαία ατυχήματα από αγριογούρουνα ενώ οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους -υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από εννέα χιλιάδες γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης– δημιουργεί εύλογη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εστιάζοντας στους κινδύνους που κρύβει η έξαρση του φαινομένου για τους πολίτες, και κυρίως για τους εποχούμενους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν πάνω σε αγέλες, επανέλαβε σήμερα την παράκλησή του προς τις δικαστικές αρχές να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την πρόληψη πιθανού ατυχήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X