Κοινωνία

Πήλιο: Ποιος σκότωσε τη Γερμανίδα

Πήλιο: Ποιος σκότωσε τη Γερμανίδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πήλιο: Συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την δολοφονία της Γερμανίδας η κοινωνία της Μηλίνας Πηλίου.

Η 59χρονη βρήκε τραγικό θάνατο στην αυλή του σπιτιού της στις 24 Ιουλίου και είχε δηλωθεί ως αιφνίδιος, πριν η ιατροδικαστική υπηρεσία -11 ημέρες μετά – αποκαλύψει την σφαίρα που δέχτηκε πισώπλατα. Τα δεδομένα ανατράπηκαν και πλέον η Αστυνομία χειρίζεται τον θάνατό της ως ανθρωποκτονία.

H Eισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα, ενώ η υπόθεση της εξιχνίασης της ανθρωποκτονίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτήματα για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Αστυνομία – Τα θολά σημεία
Όπως έγινε γνωστό η 59χρονη ήταν νεκρή περίπου 4 με 5 ώρες προτού ο σύζυγός της δηλώσει τον θάνατό της, στοιχεία που προβληματίει τις Αρχές.

Η σορός της μεταφέρθηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Νοτίου Πηλίου όπου είναι το σπίτι της, αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας, όπου και τελικά στη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τη διαπίστωση της ιατροδικαστού, Χρυσαυγής Κούση, ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm.

Εγείρονται πάντως πολλά ερωτήματα για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους των αρχών, καθώς επί 11 ολόκληρες μέρες και δίχως να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος της 59χρονης είχε καταγραφεί ως αιφνίδιος, μολονότι ακόμη και το φόρεμα που φορούσε το θύμα «μαρτυρούσε» ότι δέχτηκε σφαίρα. Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατί το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξ αρχής, εξηγούσαν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, όμως δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου, σύμφωνα με τον taxydromo ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν εξονυχιστικές σε σπίτια, ακόμα και σε βάρκες, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, αλλά ούτε και το όπλο της δολοφονίας. Παράλληλα, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι φτωχό.

Στην Αστυνομία κλήθηκαν εσπευσμένα δύο φορές τόσο ο σύζυγος όσο και η μία από τις δύο κόρες άτυχης γυναίκας για να δώσουν κατάθεση, Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι εις βάρος του συζύγου της Γερμανίδας, ενώ η 59χρονη φέρεται να δέχθηκε τη σφαίρα από απόσταση 25 μέτρων.

Η απόσταση έβαλε στο τραπέζι και το σενάριο της αδέσποτης σφαίρας, ωστόσο, η ΕΛΑΣ δεν το υιοθετεί.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση χθες το μεσημέρι, με σημαντική καθυστέρηση και μόνο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες.

Tι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο σύζυγος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της 59χρονης που κατέθεσε δύο φορές στις αρχές, ανέφερε ότι ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι με έναν τεχνικό προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες στο εσωτερικό του.

Όταν αυτές ολοκληρώθηκαν, ο τεχνικός αποχώρησε, με τον ίδιο να ξαπλώνει για να κοιμηθεί. Όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του, όταν ξύπνησε βρήκε τη σύζυγό του νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το σώμα της άτυχης γυναίκες βρέθηκε σε ανηφορικό σημείο μπροστά από την καγκελόπορτα του σπιτιού του ζευγαριού, με τις αρχές να πιθανολογούν ότι η 59χρονη κατευθυνόταν από την καγκελόπορτα προς το σπίτι και εκεί δέχτηκε τη σφαίρα.

Στο σπίτι (είναι το δεύτερο σπίτι που διατηρεί το ζευγάρι στη Μηλίνα) δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, με την έρευνα των Αρχών, η οποία εστιάζει στο σενάριο της δολοφονίας, να επικεντρώνεται στο εξωτερικό σημείο του σπιτιού που βρέθηκε νεκρή η 59χρονη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Εκτός από τον σύζυγό της και τη μία κόρη, εξετάζονται επίσης και γείτονες. Απαντήσεις επίσης αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν για ποιο λόγο ο Γερμανός τουρίστας καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να δηλώσει τον θάνατο της 59χρονης S.B.. Παράλληλα, προσπαθούν να διερευνήσουν τις σχέσεις του ζευγαριού και έχουν ζητήσει ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές για το αν υπήρξαν στο παρελθόν επεισόδια μεταξύ τους.

Το ζευγάρι ήταν πολύ γνωστό στη Μήλινα. Κάτοικοι λένε ότι δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με κάποιους στην περιοχή που μπορεί να ήθελαν να τους κάνουν κακό. Ωστόσο, ο δολοφόνος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει την φονική επίθεση, καθώς πλησίασε αθόρυβα, σκυμμένος την άτυχη γυναίκα από πίσω και την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω, στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X