Κοινωνία

Πλειστηριασμοί για χρέη στην εφορία – Στο «σφυρί» σπίτια κάτω των 80.000 ευρώ

Πλειστηριασμοί για χρέη στην εφορία – Στο «σφυρί» σπίτια κάτω των 80.000 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφουν σήμερα, Τετάρτη 03.10.2018, οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών στη μεταμνημονιακή εποχή για χρέη στην Εφορία.

Στο «σφυρί» δεν θα βγαίνουν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και ακίνητα χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ αλλά και των 80.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλειστηριασμό βγαίνουν ακίνητα όλων των ειδών αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία από αυτοκίνητα, μηχανήματα, έπιπλα και ηλεκτρονικά είδη κόκκινων δανειοληπτών.

Παράλληλα καταγράφονται τάσης φυγής από το νόμο Κατσέλη λόγω της υποχρεωτικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου από 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται να «βγουν» στο σφυρί περί τα 30.000 ακίνητα, όμως την ίδια στιγμή οι τράπεζες προωθούν προγράμματα ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων.

Αναδρομικά μέχρι… 10.784 ευρώ! Μπήκαν στον προϋπολογισμό! Αναλυτικά τα ποσά που θα πάρετε

Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

Πώς σταματάνε οι πλειστηριασμοί

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να παγώσουν τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών τους στοιχείων και άλλα αναγκαστικά μέτρα. Αρκεί να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X