Κοινωνία

Πολύ μεγάλη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό

Πολύ μεγάλη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου πλήθος κόσμου πήγε από νωρίς για να αποχαιρετίσει τον σπουδαίο συγγραφέα. Πάνω στο φέρετρο είχε τοποθετηθεί το καπέλο του, που ήταν σήμα κατατεθέν στις εμφανίσεις του.

Το παρών στην κηδεία του έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Γαβράς, η Έλενα Ακρίτα, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κ.α

Τελευταία επιθυμία του Βασίλη Βασιλικού, που πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

«Με τον θάνατό του, ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε το δικό του «Ζ». Και αυτό γιατί θα ζει ανάμεσά μας με το μεγάλο έργο του, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία γενικότερα. Έργο στο οποίο «πρωταγωνιστής» είναι ο Άνθρωπος, ο σκεπτόμενος και ελεύθερος Άνθρωπος. Και καθένας γνωρίζει τη σημασία της υπεράσπισης του Ανθρώπου και της Ελευθερίας, κυρίως στην εποχή μας» είπε ο πρώην ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, την ώρα που έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο Κώστας Γαβράς

Πάνω στο φέρετρο το καπέλο του Βασίλη Βασιλικού, που ήταν το σήμα κατατεθέν του

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X