Κοινωνία

Πολυτεχνείο: Πετροπόλεμος και χημικά στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο: Πετροπόλεμος και χημικά στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια μετά την Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας για την 48η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Μολότοφ, πετροπόλεμος, χημικά, ανθρωποκυνηγητό συνέθεσαν το σκηνικό της έντασης στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών μπροστά από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε επίσης πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στη ΔΕΘ ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν μάλιστα τους διαδηλωτές πίσω στο ΑΠΘ πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική έφοδο μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία των ΗΠΑ υπό τους… ήχους του “Πότε θα κάνει Ξαστεριά” αλλά και του “Ακορντεόν”.

Προσαγωγές στο ΑΠΘ

Με τα επεισόδια να συνεχίζονται, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε πλήθος προσαγωγών στο ΑΠΘ.

Οι προσαγωγές έγιναν στις πύλες του Αριστοτελείου τόσο επί της Εθνικής Αμύνης, όσο και μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή όπου οι… γνωστοί άγνωστοι άναψαν φωτιές και πέταξαν μολότοφ και αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Επίσης, νωρίτερα, έγινε επέμβαση ομάδας αστυνομικών της ασφάλειας στο χώρο μπροστά από το ΑΠΘ, όπου προσήχθησαν περίπου 6 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ από τη βόρεια πύλη εμπορευμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X