Θέμα

Προπύλαια: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα 15 Φεβρουαρίου

Προπύλαια: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα 15 Φεβρουαρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προπύλαια:Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι εξετάσεις στο 80% των υπό κατάληψη πανεπιστημιακών τμημάτων διεξάγονται ψηφιακά, ενώ οι υπόλοιπες θα μετατεθούν για το επόμενο εξάμηνο ώστε να μη χαθεί η χρονιά.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα γίνει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση..

To βράδυ του Σαββάτου 10/2 χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν σε συναυλία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Καλούν παράλληλα για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους μαθητές και εργατικά σωματεία.

Μεταξύ άλλων, εναντιώνονται στον «άνισο τρόπο» εισαγωγής στα πανεπιστήμια, στη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια, την εισβολή των ΜΑΤ στην Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. και τις συλλήψεις συμφοιτητών τους.

Μέσα από την κοινή τους ανακοίνωση, θεωρούν πως εργαλειοποιείται η εξεταστική, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους ενώ εκλαμβάνουν τις επικείμενες διαγραφές των αιώνιων φοιτητών ως ‘απειλή’.

«Ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε», είναι η φράση, που συνοψίζει τις διεκδικήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο, προαναγγέλουν σε κάθε πόλη: συναυλίες, καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, αποκλεισμό δρόμων, νέες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Παίρνουμε μέτρα για να μπουν ακόμα περισσότεροι στον αγώνα, για να οργανωθούμε καλύτερα και με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, ίδρυση νέων ΦΣ σε τμήματα που δεν υπάρχουν. Μαζικοποιούμε και περιφρουρούμε τις απόφασης των Φοιητικών μας Συλλόγων. Συγκέντρωση στο σημείου του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη, στις 24/02! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X