Κοινωνία

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοχειρίας του πατέρα της 15χρονης που έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοχειρίας του πατέρα της 15χρονης που έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το φως της δημοσιότητας είδε το σημείωμα αυτοκτονίας του πατέρα της 15χρονης, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή του Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού του 15χρονου κοριτσιού κατηγορούνται δώδεκα άτομα που οι ηλικίες τους είναι από 17 – 38 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Η κατηγορία αφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από την ηλικία των 12 ετών και δύο άτομα κατηγορούνται και για τον βιασμό της.

Ο πατέρας φέρεται να γνώριζε για την έρευνα, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε γίνει έρευνα στο σπίτι που διέμενε με την κόρη του. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει προς το παρόν εάν η αυτοχειρία έχει σχέση με την υπόθεση αυτήν ή όχι.

“Δεν μπορώ να τα αντέξω”

Ωστόσο, ο 50χρονος είχε αφήσει πίσω του σημείωμα αυτοκτονίας, που σύμφωνα με συγγενή του που μίλησε στο Mega, ανέφερε:

“Το σημείωμα έλεγε ότι “έμαθα αυτά τα γεγονότα για την κόρη μου και δεν μπορώ να τα αντέξω. Ευχαριστώ την αστυνομία για ό,τι έκανε. Σας παρακαλώ μην πάρετε το παιδί από τη μάνα του, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ όλα αυτά και λόγω της κατάθλιψής μου προβαίνω στο γεγονός που έγινε””.



Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση

Την αποκάλυψη για τη φρίκη που ζούσε το 15χρονο παιδί από τον Μυλοπόταμο έκανε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. “Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056″, ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, μετά τη δημοσιοποίηση της σοκαριστικής υπόθεσης.

Άμεσα ο οργανισμός προχώρησε στη τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του, με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Αφού περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα γνώριζε στις αρχές, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, αναζητώντας σε πρώτη φάση τη 15χρονη, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της. Μετά από σχεδόν έξι μήνες ερευνών, οι αρχές προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει τα ονόματα 10 Ελλήνων και ενός άνδρα με καταγωγή από τη Μολδαβία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το κορίτσι φαίνεται ότι έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης – κακοποίησης, τα προηγούμενα δύο χρόνια, με τον εφιάλτη να ξεκινά μόλις στην ηλικία των 13 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X